Aminozuren Complexen

 

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwit. Onze dagelijkse eiwitbehoefte bestaat uit een behoefte aan aminozuren. De aminozuren in onze voeding kunnen we scheiden in twee groepen; 'essentiële' en 'niet-essentiële' aminozuren. De essentiële (histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, fenylalanine, threonine, tryptofaan en valine) worden niet door het lichaam aangemaakt en moeten door de voeding aangeleverd worden. Niet-essentiële aminozuren zijn net zo belangrijk voor een goede gezondheid, maar kunnen (eventueel) door het lichaam worden aangemaakt uit essentiële aminozuren. Zowel essentiële als niet-essentiële aminozuren worden door het lichaam gebruikt voor de aanmaak van hormonen, enzymen, neurotransmitters (chemische boodschappers), anti-lichamen, voedingsstoffentransporteurs en vele andere eiwitverbindingen.
De term niet-essentieel is eigenlijk misleidend. Hoewel histidine uitsluitend voor kinderen als essentieel werd beschouwd, heeft nader onderzoek aangetoond dat histidine ook voor volwassenen essentieel kan zijn. Arginine, ornitine, cysteïne, taurine en tyrosine worden als niet-essentieel gezien, maar kunnen voor sommige mensen met bepaalde aandoeningen of spijsverteringsproblemen wel essentieel zijn. Een sub-optimale inname van essentiële aminozuren kan de behoefte aan niet-essentiële aminozuren doen toenemen.

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwit. Onze dagelijkse eiwitbehoefte bestaat uit een behoefte aan aminozuren. De aminozuren in onze voeding kunnen we scheiden in twee groepen; 'essentiële' en 'niet-essentiële' aminozuren. De essentiële (histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, fenylalanine, threonine, tryptofaan en valine) worden niet door het lichaam aangemaakt en moeten door de voeding aangeleverd worden. Niet-essentiële aminozuren zijn net zo belangrijk voor een goede gezondheid, maar kunnen (eventueel) door het lichaam worden aangemaakt uit essentiële aminozuren. Zowel essentiële als niet-essentiële aminozuren worden door het lichaam gebruikt voor de aanmaak van hormonen, enzymen, neurotransmitters (chemische boodschappers), anti-lichamen, voedingsstoffentransporteurs en vele andere eiwitverbindingen.De term niet-essentieel is eigenlijk misleidend. Hoewel histidine uitsluitend voor kinderen als essentieel werd beschouwd, heeft nader onderzoek aangetoond dat histidine ook voor volwassenen essentieel kan zijn. Arginine, ornitine, cysteïne, taurine en tyrosine worden als niet-essentieel gezien, maar kunnen voor sommige mensen met bepaalde aandoeningen of spijsverteringsproblemen wel essentieel zijn. Een sub-optimale inname van essentiële aminozuren kan de behoefte aan niet-essentiële aminozuren doen toenemen.

 

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 25

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 25

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren