Wat te doen, als je een kater hebt?

Wat te doen, als je een kater hebt?

Wat moet je doen als je een kater hebt?

  1. Alcoholmoleculen zijn dol op water en oorzaak nummer één van de welbekende nadorst. Deze moleculen zuigen het water op uit je lichaam, waardoor je uitdroogt en last krijgt van hoofdpijn. Voldoende drinken voor het slapen gaan, kan dit enigszins voorkomen. Zijn we te laat met dit nieuws dan doe je er goed aan vandaag kokosnootwater te drinken. Dit verfrissende drankje bevat maar weinig suiker en net zoveel elektrolyten als de meeste sportdrankjes - de ideale combinatie voor een goed gehydrateerd lichaam.
  2. Eet een banaan voor het slapen gaan. Een banaan voorkomt dat je de volgende dag barstende koppijn hebt en misselijk bent.
  3. Als je wakker bent geworden met een misselijk gevoel, is gember je beste vriend vandaag. Een kop verse gember thee stimuleert je spijsvertering en kan constipatie, vrijkomende gassen, een opgeblazen gevoel en zelfs misselijkheid verminderen. Voeg hier vers citroensap aan toe. Vitamine C helpt de lever om het lichaam te zuiveren van giftige stoffen zoals alcohol.Kermit
  4. Verdrijf (of verlicht) hoofdpijn met een aspirine of een ander pilletje tegen hoofdpijn (als je tenminste geen maagproblemen hebt of om andere redenen deze medicijnen niet kunt gebruiken).
  5. Zorg ervoor dat je het pilletje met ruim water inneemt. Men zegt wel dat een slokje alcohol tegen een 'kater' helpt. Niets is minder waar! Alcohol op alcohol maakt het alleen nog maar moeilijker voor je lichaam om de grote hoeveelheden alcohol van de vorige avond te verwerken.
  6. Alcohol vernietigt vitamine B, waardoor je lichaam na een feestje een flink tekort heeft aan essentiële voedingsstoffen.Neem na je ontbijt een groot glas water en wat vitamine B.