Krijgen we genoeg Vitamine D binnen?

Geplaatst op 1st Apr 2016 @ 3:12 PM

vitamine-d-zonlicht.jpg

Er zijn diverse redenen waarom veel mensen niet genoeg vitamine D binnen krijgen. Nieuwe studies laten zien dat we vaak al geboren worden met een tekort aan vitamine D en dat het gebruik van medicijnen kan leiden tot een vitamine D tekort.

De laatste tijd wordt er veel gesproken over vitamine D. De discussie gaat voornamelijk over het feit of de bevolking genoeg binnenkrijgt van deze essentiële voedingsstof. Een nieuw Nederlands onderzoek van de Wageningen Universiteit laat zien dat bij medicijngebruik er een groter risico is op een vitamine D tekort bij ouderen.

De helft tot driekwart van de ouderen bleek een vitamine D tekort te hebben. Zelfs bij de ouderen die gebruik maakten van een vitamine D supplement bleek nog 1 op de 2 mensen een tekort aan vitamine D te hebben.

Een nieuwe Deense studie toont aan dat 50% van de Deense baby's geboren wordt met een vitamine D tekort. Dit is een gevolg van het tekort aan vitamine D bij de moeders. Ook voor de Nederlandse bevolking geeft dit stof tot nadenken, gezien onze noordelijke ligging en de beperkte hoeveelheid aan zon.

Voldoende zon geeft geen garantie

Het is gemakkelijk om meteen te denken dat het vitamine D tekort uit het onderzoek komt door de noordelijke ligging van Denemarken. Zelfs in landen waar de zon veel meer schijnt, blijkt vitamine D tekort ook een probleem te zijn. Uit een Australische studie is gebleken dat 58% van de Australiërs een vitamine D gebrek hebben.

high-vitamin-d3-5000.png

Vitamine D belangrijk voor groei en ontwikkeling

Vitamine D is al van belang in de vroege levensfase, het draagt namelijk bij aan de normale groei en de ontwikkeling van botweefsel bij kinderen. Het skelet begint te vormen in de 15e week van de zwangerschap. Later in het leven, draagt vitamine D bij aan het normaal functioneren van het immuunsysteem en ter ondersteuning van sterke botten en tanden.

Vragen over Vitamine D? Bel ons op 0318-610526 of stuur een email met uw vraag naar contact@nova-vitae.nl!

Nova Vitae High Vitamin D3 5000 IU/IE:   180 capsules of 360 capsules

Nova Vitae High Vitamin D3 2000 IU/IE:   180 capsules of 360 capsules

Nova Vitae D3 1000 IU/IE:   180 capsules of 360 capsules