Speekselklierconcentraat

 

De belangrijkste functie van speeksel is de bescherming van mondweefsels. Het heeft een bufferende werking en zorgt voor reiniging: door het spoelen en verdunnen met speeksel hebben orale micro-organismen minder gelegenheid om te koloniseren in de mondholte. Speeksel vormt ook een laag tussen de tanden, waardoor er minder wrijving -en dus slijtage- optreedt. Doordat speeksel calcium en fosfaat bevat, biedt het een belangrijke bescherming tegen ontkalking van het tandglazuur in zuur milieu en maakt het remineralisatie van licht geëtst tandoppervlak mogelijk.
Speeksel is tevens van belang voor een goede spijsvertering. De spijsvertering begint al in de mond, waar speekselenzymen zetmeel afbreken en omzetten in glucose. Daarnaast werkt speeksel als glijmiddel, zodat het voedsel soepel door de slokdarm naar de maag kan glijden.
 

De belangrijkste functie van speeksel is de bescherming van mondweefsels. Het heeft een bufferende werking en zorgt voor reiniging: door het spoelen en verdunnen met speeksel hebben orale micro-organismen minder gelegenheid om te koloniseren in de mondholte. Speeksel vormt ook een laag tussen de tanden, waardoor er minder wrijving -en dus slijtage- optreedt. Doordat speeksel calcium en fosfaat bevat, biedt het een belangrijke bescherming tegen ontkalking van het tandglazuur in zuur milieu en maakt het remineralisatie van licht geëtst tandoppervlak mogelijk. Speeksel is tevens van belang voor een goede spijsvertering. De spijsvertering begint al in de mond, waar speekselenzymen zetmeel afbreken en omzetten in glucose. Daarnaast werkt speeksel als glijmiddel, zodat het voedsel soepel door de slokdarm naar de maag kan glijden. 

 

Geen producten gevonden voor deze selectie.